Stellar Ink

Project doel:

Klant:

Achtergrond:

De vele positieve reacties over onze solar system orrery hebben uiteindelijk geleid tot een vertaling naar een andere productvorm. Veel gebruikers van de orrery vinden het leuk om te kijken hoe de planeten stonden op hun geboortedag. Daaruit ontstond het idee om gebruikers de mogelijkheid te geven deze dag, of andere bijzondere dagen in een mensenleven, te laten vereeuwingen in printvorm.

Doelgroep:

Oplossing:

Technieken:

  • Illustratie

Proces

Design
Marketing
Het concept Stellar Ink liet mensen vanuit het interactieve zonnestelsel navigeren naar een bepaalde specifieke datum in het verleden of de toekomst en deze datum te duiden met een persoonlijke boodschap. Het geheel kon vervolgens als poster besteld worden. Op deze manier kon men een herinnering creƫren aan een waardevolle gebeurtenis, voor zichzelf of als geschenk bij een verjaardag, bruiloft, geboorte of jubileum. De grafische stijl van de interactive ging totaal op de schop. Het werd strakker en chiquer in een vorm geschikt voor het print medium.

Resultaat

Stellar Ink heeft in korte tijd tientallen exemplaren verkocht van deze custom-made prints van het zonnestelsel. Op dit moment zijn de posters niet meer beschikbaar.