SpaceX Mars Missie

Project doel:

Klant:

Achtergrond:

Tijdens het ontwikkelen van deze visualisatie was zojuist aangekondigd dat SpaceX het plan had om in 2024 te beginnen met een bemande reis naar Mars.
De verschillende fases van de reis naar de rode planeet worden gevisualiseerd en laten zien hoe de 'Big Falcon Rocket', bestaande uit een raket en booster, ingezet wordt om de mens te veranderen in een multi-planetaire soort.

Doelgroep:

Oplossing:

Technieken:

  • Animatie
  • Development

Proces

Research
Concept
Design
Development
Na wat onderzoek te hebben gedaan over hoe de BFR de reis zou maken naar Mars, is een concept ontwikkeld. We volgen de raket in zijn reis vanaf de lancering op aarde tot aan de landing op mars. Hoe zou de reis eruit zien als je de raket zou volgen? De focus ligt hierbij op de specifieke technieken die deze reis mogelijk maken; het voorzien van brandstof door een tweede raket, en de zonnepanelen voor de interplanetaire reis zelf. Deze processen en de omgevingen van aarde, ruimte en mars zijn vervolgens geillustreerd. Daarna is de reis in deze settings geanimeerd en is interactie toegevoegd met de gebruiker om de enorme chronologische stap tijdens de reis te duiden. Dit project diende tevens als test van de Lottie library, welke veel interessante opties geeft op het gebied van interactieve animatie. We wilden de grenzen ervan opzoeken door er een Full HD animatie mee te draaien.

Resultaat

Als resultaat geeft deze interactieve animatie kort maar krachtig weer hoe de revolutionaire reis naar Mars er uit zou zien en hoe deze mogelijk zou zijn. Daarnaast leverde het technische inzichten op over de Lottie library en heeft die zich in onze ogen bewezen als krachtige tool voor interactieve animatie.