Escapetruck

Project doel:

Klant:

Achtergrond:

In opdracht van Next Level Escaperoom ontwikkelden we een interactieve interface voor de mobiele escapetruck van Sioux Technologies. De mobiele escapetruck zou een vaste plek krijgen als wervingstool bij beurzen en evementen waar Sioux aanwezig is en is dus bedoeld om technisch opgeleide mensen te enthousiasmeren over en in gesprek te brengen met het tech bedrijf. De room moest om die reden tot de verbeelding spreken en een futuristische, technische uitstraling hebben.

Doelgroep:

Oplossing:

Technieken:

  • UI Design
  • UX Design
  • Animatie
  • Development

Proces

Concept
Design
Development
Samen met Next Level Escaperoom hebben we een concept ontwikkeld waarin de deelnemers aan de escape ervaring een team vormen die een kwaadwillende drone moeten stoppen. In hun mobiele ‘drone command unit’ bevinden zich verschillende tools, puzzels en schermen waarmee ze de drone kunnen localiseren, hacken en uiteindelijk kunnen stoppen. Dit scenario vereiste een passend ontwerp bij het interieur van de truck en een effectieve combinatie van beeld, audio en interactie om de deelnemers mee te nemen in een zo realistisch mogelijke verhaallijn. We ontwikkelden daarom een futuristische grafische interface die over een zestal touch-screen devices in de truck verspreid werd. We creërden enkele interactieve puzzels, een communicatiescherm en een statusscherm met de beschikbare tijd en ruimte voor hints. Om deze schermen met elkaar te verbinden en te introduceren in een logisch gestructureerd verhaal werkten we met een AI die met haar stem (Kia Huntzinger van de Command and Conquer series) de spelers begeleid, waarschuwt en de spanning langzaam opbouwt.

Resultaat

De nauwe samenwerking met Next Level Escaperoom zorgde voor een prachtig resultaat waarin onze software naadloos werd geïntegreerd in hun custom gebouwde truck. De truck is nu actief op verschillende beurzen en evementen.