Rekenen met Semsom

Project doel:

Klant:

Achtergrond:

Zwijsen introduceert een nieuwe leermethode: Semsom. Semsom is een rekenmethode voor kinderen van groep 1, 2 en 3. Om deze methode in het licht te zetten heeft Zwijsen gekozen voor een ludieke manier: een online magazine. En wij mochten deze gaan inrichten!

Omdat er voor Semsom al een eigen huisstijl is ontwikkeld, was het aan ons de taak om deze in te zetten om het magazine vorm te geven en hem interactief en bewegend te maken.

Doelgroep:

Oplossing:

Technieken:

  • UI Design
  • UX Design
  • Animatie
  • Development

Proces

Design
Development
Zoals altijd beginnen we het proces met een ruwe opzet voor de klant: wat staat waar op de pagina en hoe navigeer ik door de pagina heen? In dit onderdeel hebben we goed nagedacht over hoe we de look en feel van een magazine konden bewaken en toch online elementen konden toevoegen. Na deze eerste stap passen we de huijsstijl van Semsom toe in deze opzet: hoe gaan we deze verschillende kleuren en illustraties op een zo representatief mogelijke manier inzetten? En uiteindelijk gaan we dit allemaal technisch implementeren om het resultaat zoals hieronder beschreven te krijgen.

Resultaat

En dan: het resultaat! We hebben gekozen voor veel kleuren en veel beweging. De vormgeving voelt als een echt magazine waardoor je naar links en naar rechts kunt bladeren. Verschillende ludieke elementen zijn toegevoegd zoals de bewegende blaadjes en insectjes en het ontwerp dat voelt als een echt notitieblok op pagina 7. Applicatie gemaakt met Angular.