Rather Music header image

Website

Project doel:

Klant:

Achtergrond:

Voor een persoonlijk project vroeg Jasper ons om een website voor hem te maken: zowel het design als de technische ontwikkeling. Jasper was al eerder begonnen met zijn blog Rather Music over zijn passie muziek, maar vond het nu tijd voor een stapje verder: een modern design met verse zelf geschreven content erin.

Om aan te tonen in welke richting we moesten gaan denken qua design, gaf Jasper ons een aantal voorbeelden die hij zelf mooi vond. Daar zijn we mee aan de slag gegaan en naar de smaak van Jasper hebben we een moderne website met neonkleuren en grote lettertypes voor hem gemaakt.

Doelgroep:

Oplossing:

Technieken:

  • UI Design
  • UX Design
  • Development
  • CMS

Proces

Concept
Design
Development
Bij het ontwerpen en ontwikkelen van een website gaan we altijd in fases te werk waar we de klant nauw bij betrekken. In dit geval heeft Jasper in elke stap goed met ons mee gedacht. We beginnen met een schets voor hoe de website er in grote lijnen uit komt te zien: wat is de opzet van de website? Wat voor pagina’s heeft de website? Hoe groot wordt de website? Bij akkoord van de klant gaan we door naar het tweede traject: het UX (user experience design). Door middel van Adobe XD maken we een mockup die ervoor zorgt dat de gebruiker door een wireframe van de website kan lopen. Als deze fase is afgerond komt er een jasje over het UX design heen: het visuele ontwerp. In het geval van Rather Music voert neon groen de toon en hebben we gebruik gemaakt van grote lettertypes en grote iconen. Bij goedkeuring van het UX design beginnen we ondertussen ook met de technische ontwikkeling van de website. Deze website is gebouwd met Wordpress en Elementor en we hebben voor Jasper custom elementen geschreven zodat hij deze in het jasje van Rather Music zelf kan toevoegen aan de website.

Resultaat

Het resultaat is een modern ogende muziekblog met felle kleuren en grote fonts. De webpagina is gebouwd in een custom theme van Wordpress met Elementor zodat onze klant alles zelf kan aanpassen.