Fan van Kim

Project doel:

Klant:

Achtergrond:

Uitgeverij Zwijsen is al jaren marktleider met hun leesmethode Veilig Leren Lezen voor basisscholen in Nederland. Leerkrachten door heel het land zijn erg enthousiast over het gebruik van de methode en die grote tevredenheid wilde Zwijsen graag inzichtelijk maken voor leerkrachten die de methode nog niet kennen.

Doelgroep:

Oplossing:

Technieken:

  • Illustratie
  • UI Design
  • UX Design
  • Animatie
  • Development

Proces

Concept
Design
Development
Na een aantal verschillende idee├źn te hebben bedacht kozen we samen met Zwijsen ervoor om letterlijk te laten zien hoe wijdverspreid het gebruik van de lesmethode in Nederland is; door middel van een kaart. Op deze kaart van Nederland zijn verschillende leerkrachten als ambassadeur van de methode te zien en zij delen door middel van een videotestimonial hun ervaringen met de methode. Een mooi voordeel hiervan is dat een gebruiker kan filteren en informatie kan inwinnen van mensen uit haar eigen omgeving. Dat maakt de informatie relevant en betrouwbaar, zeker omdat leerkrachten elkaar in de omgeving vaak kennen.

Resultaat

De interactieve kaart vormt een originele, leuke en effici├źnte manier voor leerkrachten om informatie en referenties in te winnen over de lesmethode Veilig Leren Lezen. Daarnaast wordt het bezoekers gemakkelijk gemaakt om verdere informatie op te vragen over de methode, wat Zwijsen in de gelegenheid stelt deze mensen verder te helpen.