Flattening the Curve

Project doel:

Klant:

Achtergrond:

In 2020 werden Nederland en de rest van de wereld getroffen door een wereldwijde epidemie: COVID-19, ofwel Coronavirus. Een vreemde tijd: veel landen kondigden een nationale lockdown aan. Dat hield kortgezegd in dat je zoveel mogelijk thuis moest blijven en alle evenementen met veel mensen werden afgelast.

Ook wij zaten thuis en vroegen ons af hoe we met onze expertise wat inzicht konden geven in deze rare nieuwe situatie. Een term die je in die tijd veel hoorde was 'Flattening the Curve'. Met het aantal stijgende Coronagevallen werd het spannend of onze intensive cares de capaciteit aankonden. De lockdowns moesten ervoor zorgen dat het aantal nieuwe patienten per dag zou afvlakken en onder de grens van de capaciteit van de intensive cares zou blijven.

Wij gingen op onderzoek om te kijken hoe dit proces per land verliep.

Doelgroep:

Oplossing:

Technieken:

  • UI Design
  • UX Design
  • Development

Proces

Research
Concept
Design
Development
Marketing
Om mee te beginnen besloten we onze bestaande kaart te gebruiken die we eerder ingezet hadden voor het visualiseren van de wereldbevolking. Deze kaart was al gekoppeld aan een database met landnamen, het enige wat er moest gebeuren was het koppelen daarvan met de cijfers die beschikbaar zijn over de coronabesmettingen. Toen dat gebeurd was, kwam het moeilijkste stuk. Het aantal besmettingen per dag hebben we omgerekend naar een groeifactor, die we middelden over 5 dagen. Vervolgens zijn de mogelijke groeifactor waardes gekoppeld aan een kleurcodering, welke overeenkomt met de welbekende curve.

Resultaat

De uiteindelijke datavisualisatie geeft een snel inzicht in de mate waarin landen (en de wereld in geheel) de groeicurve van Corona besmettingen hebben weten om te buigen. Omdat de visualisatie per dag te bekijken is door een slider te verschuiven, kan men snel zien hoe deze curve zich over tijd ontwikkelt. Op die manier is ook op globaal niveau te zien hoe corona zich verspreidde.