Zonnefabriek header image

Configurator zonnepanelen

Project doel:

Klant:

Achtergrond:

Zonnefabriek is als één van de oudste aanbieders van zonnepanelen al sinds 2009 bezig om Nederland van zonnestroom te voorzien. Met duizenden installaties over heel Nederland weten zij als geen ander waar mensen op moeten letten bij de aanschaf van een zonnepanelen installatie.
Op hun website draaide een eenvoudige configurator waar bezoekers op basis van een breedte en lengte maat van het dak een inschatting konden krijgen van het aantal panelen wat voor hun beschikbaar is.

Zonnefabriek wilde dit proces verder verpersoonlijken en bezoekers meer inzicht bieden in de specifieke mogelijkheden van hun eigen situatie. Om deze specifieke situatie in kaart te brengen ontwierpen en ontwikkelden we een tekentool waarbij bezoekers hun dak bovenop een satellietfoto eenvoudig kunnen overtrekken. Door ook de goot te laten aanwijzen en de hellingshoek van het dak te selecteren verzamelden we alle informatie die nodig is om aan te geven hoeveel panelen er op het dak passen, hoeveel ze zouden opwekken en hoeveel besparing dit oplevert.
De bezoeker kan vervolgens binnen de vorm van haar eigen dak panelen toevoegen, verwijderen of draaien en zien wat dit voor invloed heeft op de variabelen.

De jaarlijkse besparing leidt uiteindelijk tot het antwoord van de hamvraag voor veel mensen die overwegen panelen aan te schaffen; 'Wanneer heb ik mijn investering terug verdiend?'. Die berekening is echter nog van verschillende factoren afhankelijk, zoals de stijgende energieprijs en de afbouw van de salderingsregeling. Voor die mensen die ook nog met deze factoren willen spelen hebben we de mogelijkheid toegevoegd verschillende scenario's te selecteren en het effect ervan op het terug verdienen van hun investering in een grafiek uiteengezet.

De zonnepanelen configurator voor Zonnefabriek is een intuïtief en eenvoudig te gebruiken configurator geworden welke snel inzicht geeft in de persoonlijke situatie en extra verdieping biedt voor de gebruiker die daarin geinteresseerd is.

Doelgroep:

Oplossing:

Technieken:

  • UI Design
  • UX Design
  • Animatie
  • Development

Proces

Concept
Design
Development

Resultaat