Brabant Mobiliteitsnetwerk header image

Communities en activiteiten

Project doel:

Klant:

Achtergrond:

Brabant Mobiliteitsnetwerk is een netwerk van 260 bedrijven verdeeld over 21 communities in en rondom Noord-Brabant. Samen maken zij zich sterk voor een duurzaam bereikbaar Brabant.
BMN benaderde ons met de vraag te helpen hun netwerk inzichtelijk te maken en dan met name de omvang van bedrijven en projecten waarmee het betrokken is en de KPI's en effecten van de activiteiten die het samen met bedrijven uitvoert.


Doelgroep:

Oplossing:

Technieken:

  • UI Design
  • UX Design
  • Development

Proces

Research
Concept
Design
Development
BMN draait al enkele jaren en heeft sinds het begin flink aan de weg getimmerd om haar communities en activiteiten uit te breiden. In een aanvankelijke onderzoek en conceptfase hielpen we BMN om hun verzamelde data te structureren. Vanuit die basis zijn we gaan werken aan het ontwerpen van een kaart die deze verschillende structuren van informatie communiceert. Uiteindelijk ontwikkelden we een interactieve, gelaagde kaart welke alle communities, bedrijven, managers, snelfietsroutes en bereikbaarheidsprojecten van BMN binnen de provincie laat zien. Daarnaast ontwierpen we ook een rapportage (geschikt voor digitaal gebruik en print) waarin de resultaten van het netwerk van de afgelopen periode inzichtelijk worden gemaakt.

Resultaat

De interactieve kaart geeft een mooi en overzichtelijk beeld van het Brabant Mobiliteitsnetwerk. Verschillende lagen communiceren verschillende soort informatie als projecten, communities en routes. Alle individuele projecten en communities zijn te selecteren en tonen vervolgens meer informatie.