About Time

Project doel:

Klant:

Achtergrond:

‘About Time’ is een interactief verhaal over de evolutie van ons begrip van tijd. De manier waarop we tijd begrijpen, ervaren en meten is drastisch veranderd in de loop van onze geschiedenis als mensheid.

Duizenden jaren geleden zagen we tijd als een mysterieuze stroom van verandering, cyclisch en herhalend. We leefden ‘in het nu’ en hadden simpelweg niet de behoefte om ver vooruit te plannen of terug te kijken.
Nu zien we tijd vaak als een lineaire schaal waarop we gebeurtenissen kunnen ordenen in eindeloze lengtes van geschiedenis en toekomst. Ons dagelijks leven wordt gedicteerd door precies gemeten seconden, afgetikt door de meedogenloze en overal aanwezige klok.

Hoe is deze verandering in perspectief ontstaan? Waar komen concepten als het jaar, de maand en de dag vandaan? Hoe hebben we geleerd ze te meten en waarom namen we eigenlijk de moeite?

About Time is een eerbetoon aan onze opmerkelijke worsteling om tijd te begrijpen en aan de mensen die hun leven hebben toegewijd om deze ontwikkeling, waarvan we het resultaat weleens voor lief nemen, te stimuleren. Het is een viering van onze intieme band met de cosmos en onze grenzeloze nieuwsgierigheid om de wereld om ons heen te begrijpen.

Doelgroep:

Oplossing:

Technieken:

  • UI Design
  • UX Design
  • Animatie
  • Development

Proces

Research
Concept
Design
Development
Marketing

Resultaat