Warmtetransitie

Wij helpen om de complexe taken rondom de energie- en warmtetransitie begrijpelijk en toegankelijk te communiceren aan inwoners en beleidsmakers.

Een complexe opgave die vraagt om heldere communicatie

Nederlandse bedrijven, overheden en inwoners zijn druk doende met de energie- en warmtetransitie. Het is een grote opgave waar we allemaal een rol in hebben. Omdat deze transitie ook een enorme complexiteit met zich meebrengt, willen wij een steentje bijdragen door te helpen die complexiteit wat begrijpelijker en toegankelijker te maken. We helpen overheden en bedrijven om met visuele, publieksvriendelijke communicatie hun boodschap inzichtelijk te maken.

Processen en planningen

Hoe ziet het pad van de energietransitie tot 2050 er uit? Hoe vertaalt zich dat naar concrete acties voor het komend jaar? Geef inzicht in de tijdslijn van je plannen en wanneer welke processen plaats vinden.

Technieken en terminologie

Wat is de warmtetransitie eigenlijk? Wat zijn de verschillende alternatieven voor gas? Hoe werken warmtepompen? Wij helpen nieuwe technologieën begrijpelijk te maken.

Landelijke en persoonlijke impact

Het is belangrijk om te weten welke koers we op landelijk niveau varen. Maar welk vooruitzicht hebben inwoners op persoonlijk vlak? Welke plannen zijn er op wijk- en straatniveau?

In allerlei vormen

Vanuit onze specialisatie in informatie ontwerp gebruiken we verschillende vormen en technieken om informatie over te brengen en betrokkenheid te vergroten. De meest geschikte communicatievorm is afhankelijk van de vraag en de inhoud. Vaak is het een combinatie van tekst, illustratie, animatie of interactie.

Icoon content design

Infographic

Geef duiding aan onderwerpen als een warmtenet, warmtepomp of verbetering van isolatie in een infographic of factsheet.

Icoon user interface

Planning

Geef inwoners inzicht in uw energiestrategie door middel van een routekaart of stappenplan.

Kaart

Presenteer het wijkuitvoeringsplan op een interactieve kaart met informatie over de gemeente, dorpen, wijken en straten.

Vanuit verschillende perspectieven

Elke organisatie in Nederland heeft op een eigen manier te maken met de warmte- en energietransitie. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van oplossingen die we eerder maakten gericht op inwoners, technici, werknemers en andere belanghebbenden.

We hielpen o.a. gemeente Leiden en gemeente Overbetuwe om hun inwoners in te lichten welke mogelijkheden er in hun buurt zijn om van het gas te gaan. 

We werken met Rijkswaterstaat om inzicht te geven in de voortgang van diverse maatregelen ter verbetering van de luchtkwaliteit. Bijvoorbeeld als gevolg van een vermindering van broeikasgassen.

Aan zakelijke klanten van Enexis leggen we uit hoe een energiehub kan helpen bij netcongestie en hoe waterstof een innovatie is op het gebied van alternatieve eneriebronnen. 

We helpen mobiliteitsmakelaars van 10 provincies om inzicht te krijgen in de kansen voor duurzame mobiliteit in woon-werk verkeer.

Voor je complete communicatie vraag

Elke vraag is anders. Sommige organisaties weten al precies welke boodschap ze willen communiceren en zoeken alleen nog hulp bij de visualisatie ervan. Anderen zoeken nog een manier om de complexe inhoud van de beoogde boodschap te verzamelen en te structureren. Wij kunnen helpen op elk moment in dit traject. 

Benieuwd wat we kunnen betekenen voor jouw specifieke vraag? Laat het ons weten! We denken graag mee en bieden je een passende oplossing aan.

We werkten met plezier samen met:

Atlas Digital Jeroen

Kunnen we iets voor je betekenen?

We houden van een uitdaging en denken graag met je mee.

Veelgestelde vragen

Wat voor soorten visualisaties maken jullie allemaal?

Er zijn ontzettend veel manieren om informatie te communiceren. Door gebruik te maken van tekst, illustratie, animatie en interactie kunnen we allerlei vormen creëren. Herkenbare vormen zijn een infographic, animatie, longread, kaart, datavisualisatie, tijdslijn of dashboard.

Wat wordt er van mijn organisatie verwacht tijdens het ontwerpproces?

Afhankelijk van waar we in het proces instappen kunnen we bijna het volledige ontwerpproces voor onze rekening nemen. Maar indien gewenst kun je ook zelf actief betrokken zijn bij dit proces. We vragen je ten minste om de inhoud te bewaken en met regelmaat beschikbaar te zijn om de voortgang te toetsen.

Hoe flexibel zijn het proces en de oplossing ingericht?

Elk proces en elke oplossing is volledig aangepast op de communicatievraag. Als er behoefte is aan het kunnen aanpassen van de visualisatie of het managen van content, dan houden we daar rekening mee.

In hoeverre wordt rekening gehouden met de huisstijl van mijn organisatie?

Uiteraard moet de communicatie oplossing vormgegeven zijn binnen de bestaande huisstijl van je organisatie. We volgen indien van toepassing een bestaand huisstijl handboek om te zorgen voor een herkenbare uitstraling.

Hoe lang is de doorlooptijd om een visualisatie oplossing te realiseren?

De doorlooptijd is afhankelijk van je wensen en de gekozen vorm. Gezien de complexiteit van de meeste vragen is het veilig om ten minste uit te gaan van twee maanden doorlooptijd. Moet het sneller? Neem dan even contact op, we denken graag met je mee.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn afhankelijk van je specifieke wensen en het antwoord op o.a. de volgende vragen. Hoe complex en hoe uitgebreid is het verhaal dat je wil overbrengen? Op welke manier gaan we het visualiseren? Wil je eventuele content zelf kunnen beheren?

Neem gerust even contact om je vraag te bespreken, dan maken we vrijblijvend een offerte op.

Houden jullie rekening met wet- en regelgeving rondom de communicatievorm?

Indien relevant voor de oplossing houden we uiteraard rekening met wet- en regelgeving rondom privacy en toegankelijkheid.

Hoe zorgen jullie voor continuïteit en ondersteuning na oplevering?

Indien relevant voor de oplossing maken we afspraken over het plegen van onderhoud en het up-to-date houden van content.