Infographic & data visualisatie

Verbeeld informatie met illustratie, animatie of interactieve ontwerpen.

Een infographic visualiseert informatie snel en duidelijk

Wanneer je veel of complexe informatie wil presenteren, is tekst alleen vaak niet de juiste vorm. Webgebruikers lezen steeds minder, willen snel duidelijkheid en focussen zich steeds meer op visuele content.

Illustratie, animatie of interactieve infographics ondersteunen de inhoud van je verhaal, brengen verdieping, of kunnen tekst zelfs compleet vervangen.

Voordelen van een infographic

Een infographic helpt teksten beter te verteren door ze te ondersteunen of visueel te verdelen in kortere stukjes content. Deze visuele informatie is ook nog eens een stuk sneller te verwerken dan tekst.

Infographics kunnen helpen om complexe onderwerpen te voorzien van een duidelijke structuur en verhaal, waardoor de inhoud een stuk begrijpelijker, toegankelijker en dus waardevoller wordt.

Jouw digitale aanwezigheid op het web is van groot belang. Infographics helpen die te verbeteren door je branding en marketing strategie te complimenteren, meer traffic te genereren en je SEO-waarde te verhogen.

Een paar voorbeelden

Ondersteun tekst met illustratie.

Soms zijn er veel woorden nodig om iets te omschrijven. Door tekst te ondersteunen met illustratie geef je visueel uitdrukking aan de inhoud, maak je sneller verhoudingen duidelijk en krijgt een kijker makkelijker grip op de boodschap.

Presenteer je verhaal met animatie.

Animatie is bij uitstek geschikt om een verhaal te vertellen. Zo kun je trends of veranderingen laten zien, of verschillende situaties met elkaar vergelijken. 

Ontdek door te spelen.

Door gebruikers spelenderwijs op onderzoek te laten gaan, krijgen ze volledige controle over hun ontdekkingstocht naar kennis en worden ze maximaal betrokken bij je verhaal.

Verkrijg inzicht uit complexe data.

Een datavisualisatie is een specifiek soort infographic met een focus op het inzichtelijk maken van grote hoeveelheden data. Door te filteren, sorteren en verschillende visuele perspectieven op de data aan te bieden ontstaan inzichten die zich in een Excel niet snel zouden openbaren. 

Alle ruimte voor specifieke wensen

Infographics bestaan in allerlei vormen en maten. Onze uitgebreide digitale toolkit biedt alle mogelijkheden om illustratie, animatie en interactie te combineren in een doeltreffende infographic, afgestemd op jouw doel. 

We denken graag mee hoe we je kunnen helpen dat doel te bereiken. Laat ons weten wat je wil bereiken en wij komen met een passend voorstel.

Met veel plezier werkten we samen met

Barbara Staat
New Bridges
Atlas Digital is erg goed in het vertalen van onze ideeën naar concrete beelden. Feedback wordt snel en doeltreffend opgepakt, waardoor wij zeer tevreden zijn over het eindresultaat.
Tomas Mathijsen
Over Morgen
De mannen van Atlas hebben met inhoudelijke inbreng van Over Morgen een visueel aantrekkelijke en begrijpelijke versie van een warmtevisie gemaakt. Cas en Jeroen zijn betrokken, prettig in de omgang en professioneel. Product was van hoge kwaliteit, zeer tevreden.
Jasper Bosman
Rather Music
Cas en Jeroen hebben mijn website op zeer vakkundige wijze ontworpen en gerealiseerd. Dat terwijl ik soms lastige wensen had. Super tevreden.

Een infographic in 3 stappen

Een infographic ontwikkelen is een gezamenlijk proces. Maar wij nemen je het zware werk uit handen! Nadat we een uitgebreid voorstel met briefing, eerste concept, planning en prijsopgave zijn overeengekomen, gaan we aan de slag:

1. Concept
We vertalen je vraag naar een concept waarin we schetsen hoe we je doel gaan bereiken. We denken ook al na over de scope van de vorm en techniek.
2. Design
Op basis van de gekozen vorm structureren we de informatie en werken we via een schets of wireframe naar een volledig visueel design, passend bij je huisstijl.

Wireframes en designs maken we klikbaar, zodat je van tevoren al kunt zien hoe ze gaan werken.
3. Development
In het geval van een interactieve infographic zal in de development fase het geheel geprogrammeerd worden op basis van het design en geïntegreerd in de gewenste web omgeving.
Vorige slide
Volgende slide

Benieuwd naar de mogelijkheden?

We denken graag met je mee, laat wat van je horen en we nemen contact met je op.