Maak je data
inzichtelijk

Op maat gemaakte omgevingen om data toegankelijk
en overzichtelijk te presenteren.

Dashboards transformeren data naar kennis

Een dashboard is een digitale omgeving waar allerlei datastromen samen komen en inzichtelijk gemaakt worden. Zo krijg je als gebruiker overzicht over belangrijke indicatoren, activiteiten en processen. Op die manier wordt data omgezet naar informatie en wordt informatie uiteindelijk kennis.

Er is onderscheid te maken tussen operationele, analytische en strategische dashboards, die elk op een andere manier met data omgaan en er vervolgens verschillende doelen en acties aan verbinden.

Voordelen van dashboards

Met een dashboard wacht je niet langer op een nieuw rapport aan het einde van de maand. Je ziet de laatste data op een inzichtelijke en toegankelijke manier.

Na het doorvoeren van veranderingen in je organisatie kunnen de effecten ervan al direct zichtbaar worden in een dashboard, zodat nieuw beleid makkelijk geëvalueerd kunnen worden.

Omdat de meest recente data in één oogopslag inzichtelijk is heb je altijd de meest relevante informatie bij de hand om beslissingen te maken.

Omdat het herhaaldelijk loggen, formatten en opmaken van nieuwe rapporten niet langer nodig is bespaart een geautomatiseerd dashboard al gauw tijd en geld.

Een paar voorbeelden

Analytisch dashboard

Met een analytisch dashboard wordt historische data inzichtelijk gemaakt. Dit kan helpen trends te identificeren, variabelen te vergelijken, impact van beleid weer te geven of doelen en voorspellingen te creëren.

Operationeel dashboard

Een operationeel dashboard is bedoeld voor het monitoren en managen van korte termijn processen. Hiermee kunnen verbanden tussen verschillende activiteiten binnen een bedrijf snel inzichtelijk gemaakt worden.

Strategisch dashboard

Een strategisch dashboard is bedoeld om de realisatie van een lange termijn strategie inzichtelijk te maken. Op basis van trends en kwantitatieve en kwalitatieve indicatoren kan deze strategie effectief gemanaged worden.

Alle ruimte voor specifieke wensen

Door op een slimme manier de juiste data te combineren en deze doeltreffend te combineren, ontstaat een effectief dashboard waar je de juiste handelingen aan kunt koppelen. Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden die data jouw biedt en nemen daarin alle wensen en eisen mee.

Met veel plezier werkten we samen met

Jasper Bosman
Rather Music
Cas en Jeroen hebben mijn website op zeer vakkundige wijze ontworpen en gerealiseerd. Dat terwijl ik soms lastige wensen had. Super tevreden.
Barbara Staat
New Bridges
Atlas Digital is erg goed in het vertalen van onze ideeën naar concrete beelden. Feedback wordt snel en doeltreffend opgepakt, waardoor wij zeer tevreden zijn over het eindresultaat
Sil Michels
Next Level Escaperoom
Deze jongens staan altijd klaar voor ons en leveren altijd boven verwachting. Denken pro-actief mee en zorgen ervoor dat het voor elkaar komt! Van grafisch design, kleine video's, infographics en zelfs game design! Echt super bedankt voor jullie bijdrage aan onze succesvolle projecten!

Een dashboard in 4 stappen

Een dashboard ontwikkelen is een gezamenlijk proces. Maar wij nemen je het zware werk uit handen! 

  1. Allereerst doen wij je een voorstel van de mogelijkheden op basis van je specifieke vraag.

  2. Daarna brengen we de datastructuur in kaart en werken we toe naar de blauwdruk van een functioneel ontwerp.

  3. Vanaf daar onderzoeken we hoe de juiste data zo efficiënt en bruikbaar mogelijk gevisualiseerd kan worden en beginnen we aan de vormgeving van het dashboard, passend bij de huisstijl.

  4. Pas nadat het dashboard volledig is vormgegeven in een klikbaar prototype en we precies weten hoe het moet gaan werken en er uit moet zien beginnen we aan de technische ontwikkeling. Als laatste volgt testen, integratie en oplevering!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

We denken graag met je mee, laat wat van je horen en we nemen contact met je op.