Maak je data
inzichtelijk

Met op maat gemaakte dashboards die processen, activiteiten of beleid toegankelijk en overzichtelijk presenteren.

Een dashboard transformeert data naar kennis

Een dashboard is een digitale omgeving waar allerlei datastromen samen komen en inzichtelijk gemaakt worden. Zo krijg je als gebruiker overzicht over belangrijke indicatoren, activiteiten en processen. Verschillende soorten infographics en data visualisaties helpen om data te vertalen naar toepasbare kennis.

Er is onderscheid te maken tussen operationele, analytische en strategische dashboards, die elk op een andere manier met data omgaan en er vervolgens verschillende doelen en acties aan verbinden.

Voordelen van dashboards

Met een dashboard wacht je niet langer op een nieuw rapport aan het einde van de maand. Je ziet de laatste data op een inzichtelijke en toegankelijke manier.

Na het doorvoeren van veranderingen in je organisatie kunnen de effecten ervan al direct zichtbaar worden in een dashboard, zodat nieuw beleid makkelijk geëvalueerd kunnen worden.

Omdat de meest recente data in één oogopslag inzichtelijk is heb je altijd de meest relevante informatie bij de hand om beslissingen te maken.

Omdat het herhaaldelijk loggen, formatten en opmaken van nieuwe rapporten niet langer nodig is bespaart een geautomatiseerd dashboard al gauw tijd en geld.

Een paar voorbeelden

Analytisch dashboard

Met een analytisch dashboard wordt historische data inzichtelijk gemaakt. Dit kan helpen trends te identificeren, variabelen te vergelijken, impact van beleid weer te geven of doelen en voorspellingen te creëren.

Operationeel dashboard

Een operationeel dashboard is bedoeld voor het monitoren en managen van korte termijn processen. Hiermee kunnen verbanden tussen verschillende activiteiten binnen een bedrijf snel inzichtelijk gemaakt worden.

Strategisch dashboard

Een strategisch dashboard is bedoeld om de realisatie van een lange termijn strategie inzichtelijk te maken. Op basis van trends en kwantitatieve en kwalitatieve indicatoren kan deze strategie effectief gemanaged worden.

Alle ruimte voor specifieke wensen

Door op een slimme manier de juiste data te combineren en deze doeltreffend te combineren, ontstaat een effectief dashboard waar je de juiste handelingen aan kunt koppelen. Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden die data jouw biedt en nemen daarin alle wensen en eisen mee.

Met veel plezier werkten we samen met

Sil Michels
Next Level Escaperoom
Deze jongens staan altijd klaar voor ons en leveren altijd boven verwachting. Denken pro-actief mee en zorgen ervoor dat het voor elkaar komt! Van grafisch design, kleine video's, infographics en zelfs game design! Echt super bedankt voor jullie bijdrage aan onze succesvolle projecten!
Tomas Mathijsen
Over Morgen
De mannen van Atlas hebben met inhoudelijke inbreng van Over Morgen een visueel aantrekkelijke en begrijpelijke versie van een warmtevisie gemaakt. Cas en Jeroen zijn betrokken, prettig in de omgang en professioneel. Product was van hoge kwaliteit, zeer tevreden
Roger Hagen
Rebels in Finance
Dankjewel Jeroen en Cas voor jullie inspanningen de afgelopen jaren. Website top, aangrenzende digitalisering en animaties top. Afspraken netjes nagekomen en niet te beroerd om te sparren, erg fijn thanks!

Een dashboard in 3 stappen

Een dashboard ontwikkelen is een gezamenlijk proces. Maar wij nemen je het zware werk uit handen! Nadat we een uitgebreid voorstel met briefing, eerste concept, planning en prijsopgave zijn overeengekomen, gaan we aan de slag:

1. Concept
We vertalen je vraag naar een concept waarin we schetsen hoe we je doel gaan bereiken. We denken ook al na over de scope van de vorm en techniek.
2. Design
We structureren de informatie en userflow in een functioneel ontwerp, vormen de structuur en samenhang tot een wireframe en werken uiteindelijk toe naar een volledig grafisch ontwerp, passend bij je huisstijl.

Wireframes en designs maken we klikbaar, zodat je van tevoren al kunt zien hoe ze gaan werken.
3. Development
In de development fase zal de technische realisatie van het dashboard plaatsvinden. Na uitgebreid testen volgt integratie in de gewenste web omgeving.
Vorige slide
Volgende slide

Benieuwd naar de mogelijkheden?

We denken graag met je mee, laat wat van je horen en we nemen contact met je op.