Breng je content
tot leven

Combineer web animatie en interactie om je webervaring en content
naar een hoger plan te tillen.

Web animatie versterkt je digitale communicatie

Animatie is een krachtige tool om verhalen te vertellen, om informatie te visualiseren of dingen uit te leggen in de vorm van zogenaamde ‘explanimations’.

Geïntegreerd in een webpagina als web animatie bieden ze ook nog eens een mooie manier om te interacteren met je bezoekers, wat de engagement met je website verhoogt en zorgt voor efficiëntere communicatie! 

Voordelen van web animatie

Animatie op zich is al een leuke manier om een website levendig en speels te maken. Maar wanneer de animatie ook nog interacteert met de gebruiker verhoogt het de betrokkenheid met jouw verhaal nog meer.

Meer engagement leidt vaak tot hogere conversie. Wanneer gebruikers zich betrokken voelen met je verhaal én visueel ondersteund worden bij het proces wat ze doorlopen, verhoogt dit de kans dat ze ingaan op je call to action.

Het inmiddels nogal een cliché geworden, maar “beeld vertelt meer dan duizend woorden”. De moderne webbezoeker haalt steeds meer informatie uit animatie en video content, en leest steeds minder tekst. Met animatie bereik je mensen beter, en kun je nog steeds veel informatie communiceren in korte tijd.

In een tijd waarin aandachtspannes kort zijn, hebben gebruikers graag controle over wat ze wel en niet tot zich nemen. Door middel van webanimatie geef je een gebruiker de regie over het tempo van de communicatie, en kan deze afhankelijk van haar niveau en de complexiteit meer of minder tijd spenderen ergens op te focussen.

De animatie kan zo ontworpen worden dat de gebruiker ook nog eens zelf de volgorde kan bepalen en slechts hoeft te focussen op voor haar relevantie informatie.

Een webanimatie kan gelaagd worden opgebouwd. Dat betekent dat een bepaalde hoeveelheid informatie in eerste instantie nog verborgen is, tot de gebruiker aangeeft hier interesse in te hebben. Dat houdt je website clean en overzichtelijk met alleen relevante informatie.

Bewegend beeld welke aansluit bij je uitstraling en boodschap zal de webervaring verbeteren en langer de aandacht vasthouden. Die aandachtspanne is niet eindeloos, maar door gebruikers ook nog eens controle te geven kun je dit verlengen.

Een paar voorbeelden

Laat zien wat je doet.

Laat met een beknopte animatie die past in je huisstijl zien welke services je aanbiedt.

Verbeter de gebruikerservaring.

Geef de bezoeker feedback met een passende animatie die reageert op de input. Zo laat je mensen bijvoorbeeld spelenderwijs de verschillende opties van een online formulier ontdekken, verbeter je de ervaring en verhoog je de conversie.

Verduidelijk ingewikkelde processen.

Door een proces of model stapsgewijs te presenteren in een geanimeerde infographic maak je je verhaal behapbaar en toegankelijk.

Toon de werking van je product.

Geef bezoekers op je website al een voorproefje en laat ze ervaren hoe ze kunnen interacteren met een product of service.

Alle ruimte voor specifieke wensen

De combinatie van web animatie en interactie op het web geeft eindeloos veel mogelijkheden. We gebruiken daarvoor allerlei webanimatie technieken als JavaScript, CSS, Greensock en Lottie. 

Heb je specifieke wensen of ben je benieuwd of wij met een idee kunnen komen om jouw webanimatie tot een hoger niveau te tillen?

Met veel plezier werkten we samen met

Roger Hagen
Rebels in Finance
Dankjewel Jeroen en Cas voor jullie inspanningen de afgelopen jaren. Website top, aangrenzende digitalisering en animaties top. Afspraken netjes nagekomen en niet te beroerd om te sparren, erg fijn thanks!
Sil Michels
Next Level Escaperoom
Deze jongens staan altijd klaar voor ons en leveren altijd boven verwachting. Denken pro-actief mee en zorgen ervoor dat het voor elkaar komt! Van grafisch design, kleine video's, infographics en zelfs game design! Echt super bedankt voor jullie bijdrage aan onze succesvolle projecten!
Jasper Bosman
Rather Music
Cas en Jeroen hebben mijn website op zeer vakkundige wijze ontworpen en gerealiseerd. Dat terwijl ik soms lastige wensen had. Super tevreden.

Een web animatie in 3 stappen

Een animatie ontwikkelen is een gezamenlijk proces. Maar wij nemen je het zware werk uit handen! Nadat we een uitgebreid voorstel met briefing, eerste concept, planning en prijsopgave zijn overeengekomen, gaan we aan de slag:

1. Concept
We vertalen je vraag naar een concept waarin we schetsen hoe we je doel gaan bereiken. We denken ook al na over de scope van de vorm en techniek.
2. Design
Daarna gaan we het concept van de animatie uitwerken op basis van een script en storyboard, en doen we verschillende voorstellen voor de vorm, uiteraard geheel in je eigen huisstijl.
3. Animatie
Wanneer de blauwdruk van de animatie volledig staat, gaan we de productie in en zorgen we desgewenst dat de animatie op je website geïntegreerd wordt.
Vorige slide
Volgende slide

Benieuwd naar de mogelijkheden?

We denken graag met je mee, laat wat van je horen en we nemen contact met je op.